در آمریکای جنوبی، بزرگترین عضو خانواده گربه هاست.

سینه ای پهن و عضلانی و اندامی پر قدرت دارد. رنگ این حیوان از زرد روشن تا قهوه ای مایل به قرمز متغیر است و بر بدنش لکه های سیاهی دیده می شود که علامت مشخصه اوست.

هر چند به وقار و چالاکی پلنگ نیست اما غالباً از درختان بالا می رود و در کمین شکار دراز می کشد. شناگر ماهری نیز هست. این حیوان هم مانند شیر می تواند با سرعت زیاد بدود و برای عملیات شکار موفق، باید به اندازه کافی به آن نزدیک شود. پکاری ها و کاپی باراها، شکار عمده این حیوان هستند و نیز گوسفند کوهی، گوزن، سمور های آبی،جوندگان،پرندگان زمینی،لاک پشت ها، سوسمار آبی وماهی نیز صید می کند.

غالباً جانوری منزوی است و نر و ماده تنها چند هفته آن هم هنگام زاد و ولد کنار هم هستند. پس از دوره ای 93 تا 105 روزه، یک تا چهار نوزاد در لانه ای امن میان گیاهان، بین صخره ها یا در سوراخی کنار رودخانه به دنیا می آیند.حیوان ماده برای محافظت از نوزادان در برابر غریبه ها و حتی جفتش رفتاری تهاجمی از خود نشان می دهد.

 

منبع:
raazebaghaa.ir

نوشته شده در تاریخ شنبه 5 شهریور 1390    | توسط: farzad    | طبقه بندی: مطالبی در مورد حیوانات،     |
نظرات()